UKAR Forum upgrade

Announcements from UK Airshow Review and our partners
Big Eric
Posts: 2090
Joined: Sun 22 Aug 2010, 7:15 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Big Eric »

Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:38 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:17 pm
Sam, I think it's the way that most people use forums!
I've put one on the front page just for you Eric
Have just noticed the New Posts button, to be honest I don't know if this is an upgrade or a downgrade! :dizzy:
Last edited by Big Eric on Wed 29 Apr 2020, 7:23 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pen Pusher
Posts: 6920
Joined: Sun 31 Aug 2008, 7:34 pm
Location: St Ives, Cambs
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Pen Pusher »

New Post Button :up:

Tried to log in on my other computer and lap top an it wont let me. Can you only log in on one device?

Brian
The Future Of Photography Is Mirrorless

DUXFORDfotoGALLERY on Facebook
DUXFORDfotoGALLERY on Instagram

User avatar
boff180
UKAR Staff
Posts: 9307
Joined: Sun 31 Aug 2008, 3:28 pm
Location: Solihull
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by boff180 »

Nope I’m logged in on multiple right now.

User avatar
iainpeden
Posts: 3324
Joined: Sun 31 Aug 2008, 8:01 pm
Location: Great Oakley, Corby, Northants

Re: UKAR Forum upgrade

Post by iainpeden »

Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:17 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 5:45 pm
If I try to delete any PMs then I get the "The submitted form was invalid. Try submitting again." message. I'm using Chrome and have just deleted cookies, this happens if I just try to delete one PM, or the whole lot.
This is fixed now, thanks
Not for me I’m afraid. Have deleted cookies etc.
Edit: it is working on Firefox (and iPad) but not Chrome
(Mark Twain: There are lies, there are damn lies and then there are statistics)

User avatar
LN Strike Eagle
UKAR Staff
Posts: 10787
Joined: Mon 21 Jul 2008, 4:29 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by LN Strike Eagle »

Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:55 pm
Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:38 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:17 pm
Sam, I think it's the way that most people use forums!
I've put one on the front page just for you Eric
Have just noticed the New Posts button, to be honest I don't know if this is an upgrade or a downgrade! :dizzy:
Why? It's the same button, in the same place it used to be...?
"You really are an oafish philistine at times!"

User avatar
Wissam24
UKAR Staff
Posts: 7829
Joined: Mon 29 Apr 2013, 10:54 am
Location: London

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Wissam24 »

iainpeden wrote:
Wed 29 Apr 2020, 7:11 pm
Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:17 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 5:45 pm
If I try to delete any PMs then I get the "The submitted form was invalid. Try submitting again." message. I'm using Chrome and have just deleted cookies, this happens if I just try to delete one PM, or the whole lot.
This is fixed now, thanks
Not for me I’m afraid. Have deleted cookies etc.
Edit: it is working on Firefox (and iPad) but not Chrome
Interesting. It wouldn't be cookie related.
Twitter: @samwise24 | Flickr: samwise24 | "soul-sapping mundanity"

User avatar
Wissam24
UKAR Staff
Posts: 7829
Joined: Mon 29 Apr 2013, 10:54 am
Location: London

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Wissam24 »

LN Strike Eagle wrote:
Wed 29 Apr 2020, 8:57 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:55 pm
Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:38 pm
Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:17 pm
Sam, I think it's the way that most people use forums!
I've put one on the front page just for you Eric
Have just noticed the New Posts button, to be honest I don't know if this is an upgrade or a downgrade! :dizzy:
Why? It's the same button, in the same place it used to be...?
Plus it's got a cute lil icon 😍
Twitter: @samwise24 | Flickr: samwise24 | "soul-sapping mundanity"

User avatar
CJS
Posts: 7921
Joined: Thu 15 Jul 2010, 4:30 pm
Location: Hogwarts

Re: UKAR Forum upgrade

Post by CJS »

Looks good, well done Sam 👍
With just the slightest bit of finesse, I might have made a little less mess.

Ken Shabby
Posts: 719
Joined: Mon 29 Sep 2008, 1:23 pm
Location: Romford, Essex
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Ken Shabby »

Not as good as the Key Aero upgrade. Far too much useful functionality, large areas given over to posts rather than blank space and adverts, and no annoying bits of the screen expanding and contracting as you troll through hundreds of old posts to get to the most recent ones.

You couldn’t **** up a decent forum if you tried.
Ken

Don’t live your life in the prison of other people’s opinion

User avatar
Pen Pusher
Posts: 6920
Joined: Sun 31 Aug 2008, 7:34 pm
Location: St Ives, Cambs
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Pen Pusher »

Clicked the link to open the forum on my computer, using Chrome, this morning and I was logged out and when I tried to log in all I get is -' The submitted form was invalid. Try submitting again'. I've cleared cookies etc. My other computer, laptop is showing the same.

Opened Firefox, logged in on all three no problem. :dunno:

When I click Clear Cookies in Chrome, the username and password details are still there.

Brian
The Future Of Photography Is Mirrorless

DUXFORDfotoGALLERY on Facebook
DUXFORDfotoGALLERY on Instagram

User avatar
boff180
UKAR Staff
Posts: 9307
Joined: Sun 31 Aug 2008, 3:28 pm
Location: Solihull
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by boff180 »

That sounds like a Browser Feature.

Chrome and Edge have a default option to store usernames and passwords in the browser itself - nothing to do with Cookies.

I’d dig out the setting and either delete the record for UKAR or turn it off completely - in Edge (the latest version of which is based on Chrome) it can often get confused if you use the same username but different passwords on multiple sites.

User avatar
Pen Pusher
Posts: 6920
Joined: Sun 31 Aug 2008, 7:34 pm
Location: St Ives, Cambs
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Pen Pusher »

Already did that. Went into Chrome settings, deleted anything to do with UKAR, tried to log in again and up came ' The submitted form was invalid. Try submitting again'

Don't know if it's relevant or not but on Firefox my last posting is timed at 06.12, the correct time I posted, but looking at it in chrome the time is 05.12
The Future Of Photography Is Mirrorless

DUXFORDfotoGALLERY on Facebook
DUXFORDfotoGALLERY on Instagram

Big Eric
Posts: 2090
Joined: Sun 22 Aug 2010, 7:15 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Big Eric »

I'm getting the same message as Pen Pusher on Chrome this morning when I try to log in, have done the same as Brian with clearing all previous mention of UKAR, deleted cookies, cache, browsing history and also cleared my stored username & password. Have now managed to log in on Edge.

User avatar
Blackbird
UKAR Supporter
Posts: 3360
Joined: Sun 31 Aug 2008, 4:36 pm
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Blackbird »

I've also had exactly the same problem (using Chrome) but have just come back to the PC after 30 mins and it seems fine now.

Andy

User avatar
Wissam24
UKAR Staff
Posts: 7829
Joined: Mon 29 Apr 2013, 10:54 am
Location: London

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Wissam24 »

If anyone else can't login please comment below 😆😆

It *should* just be as simple as clearing your cookies from the browser and then refreshing the page when you get that invalid form message. I had to do it this morning (I had to clear all sessions from the sever last night unfortunately) and logged in fine. I'll have a think
Twitter: @samwise24 | Flickr: samwise24 | "soul-sapping mundanity"

User avatar
Pen Pusher
Posts: 6920
Joined: Sun 31 Aug 2008, 7:34 pm
Location: St Ives, Cambs
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Pen Pusher »

Wissam24 wrote:
Thu 30 Apr 2020, 8:47 am
It *should* just be as simple as clearing your cookies from the browser and then refreshing the page when you get that invalid form message. I had to do it this morning (I had to clear all sessions from the sever last night unfortunately) and logged in fine. I'll have a think
Just tried that, again + re-boot and still can't log in on Chrome.

Brian
The Future Of Photography Is Mirrorless

DUXFORDfotoGALLERY on Facebook
DUXFORDfotoGALLERY on Instagram

User avatar
Tmyers123
Posts: 1069
Joined: Thu 03 May 2018, 7:05 pm
Location: West Yorkshire

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Tmyers123 »

There’s no UKAR message board link at the top for me on mobile unless I go to landscape mode, which is really annoying. So I either have to turn my phone sideways every time I’ve read the posts in a thread or just keep on going back a page.

User avatar
LN Strike Eagle
UKAR Staff
Posts: 10787
Joined: Mon 21 Jul 2008, 4:29 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by LN Strike Eagle »

Tmyers123 wrote:
Thu 30 Apr 2020, 9:11 am
There’s no UKAR message board link at the top for me on mobile unless I go to landscape mode, which is really annoying. So I either have to turn my phone sideways every time I’ve read the posts in a thread or just keep on going back a page.
The board index link is in the drop down menu. Click on the three lines under the logo.
"You really are an oafish philistine at times!"

User avatar
Blackbird
UKAR Supporter
Posts: 3360
Joined: Sun 31 Aug 2008, 4:36 pm
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Blackbird »

Wissam24 wrote:
Thu 30 Apr 2020, 8:47 am
If anyone else can't login please comment below 😆😆

It *should* just be as simple as clearing your cookies from the browser and then refreshing the page when you get that invalid form message. I had to do it this morning (I had to clear all sessions from the sever last night unfortunately) and logged in fine. I'll have a think
If you can't login, you can't comment as it won't let you!

Andy

RAF4EVER
Posts: 927
Joined: Tue 27 Mar 2012, 7:49 pm
Location: Hoofddorp The Netherlands

Re: UKAR Forum upgrade

Post by RAF4EVER »

Can log in on my laptop,not my desktop,both Windows 10,and Firefox.

User avatar
Tommy
UKAR Staff
Posts: 6993
Joined: Mon 14 Mar 2011, 11:39 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Tommy »

Tmyers123 wrote:
Thu 30 Apr 2020, 9:11 am
There’s no UKAR message board link at the top for me on mobile unless I go to landscape mode, which is really annoying. So I either have to turn my phone sideways every time I’ve read the posts in a thread or just keep on going back a page.
On the mobile (for Androids) change the browser to view it as a desktop website.

We’ve noticed an issue with iPhones where this doesn’t work, but for now a suitable workaround is to press the AA button, and reduce the size to 50%.

Sam might be along to correct me, but that works for me at the moment.

User avatar
Wissam24
UKAR Staff
Posts: 7829
Joined: Mon 29 Apr 2013, 10:54 am
Location: London

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Wissam24 »

LN Strike Eagle wrote:
Thu 30 Apr 2020, 9:17 am
Tmyers123 wrote:
Thu 30 Apr 2020, 9:11 am
There’s no UKAR message board link at the top for me on mobile unless I go to landscape mode, which is really annoying. So I either have to turn my phone sideways every time I’ve read the posts in a thread or just keep on going back a page.
The board index link is in the drop down menu. Click on the three lines under the logo.
Alternatively there's one at the bottom of every page
Twitter: @samwise24 | Flickr: samwise24 | "soul-sapping mundanity"

User avatar
tankbuster
Posts: 2193
Joined: Sun 17 Jul 2011, 6:04 pm
Contact:

Re: UKAR Forum upgrade

Post by tankbuster »

Big Eric wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:29 pm
Wissam24 wrote:
Wed 29 Apr 2020, 6:20 pm
Where exactly was the button?
It was at the top as a sub menu when you clicked on 'Board Index' I think !

The link is here, if you can work it out from that :- search.php?search_id=newposts
It used to be a tab on the home page "view active posts". I have taken the link above and put it on my desktop but it was ideal to go the home page to access it. Personally I am amazed that it wasn't the go to method for everybody, using the board index you could miss a lot.

EDIT, I can see the little new posts tab now, all is well with the world
Trevor C
recent and not so recent pictures here https://trevorc28a.wixsite.com/trevspics

User avatar
Wissam24
UKAR Staff
Posts: 7829
Joined: Mon 29 Apr 2013, 10:54 am
Location: London

Re: UKAR Forum upgrade

Post by Wissam24 »

Just in case anyone else is trying to get online, While it seems some people have been having difficulties, if you get the message "the submitted form is not valid" or words to that effect, the best option is to clear the cookies from your browser. I know it's an inconvenience!

https://us.norton.com/internetsecurity- ... okies.html
Twitter: @samwise24 | Flickr: samwise24 | "soul-sapping mundanity"

cg_341
Posts: 2016
Joined: Sun 09 Aug 2015, 2:39 pm

Re: UKAR Forum upgrade

Post by cg_341 »

I found I ended up clearing all my browser cookies before it worked Sam, almost as if there's been a domain change in one of the cookies that's causing an issue as the forum software won't know to remove it.